آموزش نرم افزار, آموزشی

طرح لیزری با چه نرم افزاری طراحی میشه؟ | معرفی نرم افزارهای مناسب👌

نرم افزارهای مناسب طراحی برش لیزری

طرح‌ برش لیزر باید به صورت وکتوری باشد تا نرم افزار دستگاه لیزر قابلیت خواندن و اجرای آن را داشته باشد. از این رو طراحی باید به صورت وکتور انجام شود. نرم افزارهای زیادی در زمینه طراحی وجود دارد که تنها تعداد محدودی از آن‌ها برای طراحی وکتور مناسب هستند. در این مقاله به معرفی این نرم افزارها پرداخته می‌شود.

در ادامه خواهیم خواند:

وکتور چیست؟

امروزه با توجه به فراوانی کارهای گرافیکی متنوع در اطراف ما، آشنایی با انواع طرح‌های گرافیکی راحت‌تر و سریع‌تر صورت می‌گیرد. در کارهای گرافیکی دو دسته اصلی به نام گرافیک برداری (وکتور) و گرافیک شطرنجی (رستر) وجود دارد.

طرح‌های وکتوری از تبدیل روابط ریاضی به نقاط و تبدیل نقاط به خطوط و منحنی‌هایی که به یکدیگر متصل می‌شوند، پدید می‌آیند. در این طرح‌ها بدون از دست رفتن کیفیت و حفظ حجم کم، می‌توان به مقیاس‌های بزرگی تبدیل کرد.

تفاوت وکتور و رستر

همان‌طور که گفته شد وکتور از بهم پیوستن نقاط مختلف و تبدیل آن‌ها به خط و تبدیل خطوط به منحنی‌ ایجاد می‌شود اما رستر از مربع‌های کوچکی تحت عنوان پیکسل ایجاد می‌شود.

طرح‌های وکتوری این قابلیت را دارند که بدون افت کیفیت به مقیاس‌های بزرگ تبدیل کرد اما طرح های رستر در این زمینه محدودیت دارند یعنی با تبدیل طرح‌های رستری به مقیاس‌های کوچک یا بزرگ، کیفیت آن‌ها به شدت افت می‌کند.

تفاوت دیگر حجم پایین فایل‌های وکتوری در مقایسه با فایل‌های رستری می‌باشد. فایل‌های وکتوری با افزایش مقیاس نه تنها دچار افت کیفیت نمی‌شوند بلکه حجم آن‌ها نیز تغییر زیاد و قابل توجهی نمی‌کند. در صورتی که فایل‌های رستری با افزایش کیفیت یا کاهش کیفیت به ترتیب حجم‌شان زیاد یا کاهش می‌یابد.

تفاوت دیگر فایل‌های وکتوری با رستر، پسوندهای متنوعی است که از فایل‌های وکتوری پشتیبانی می‌کند. این موضوع سبب شده است که کاربرد فایل‌های وکتوری در مقایسه با فایل‌های رستر بیشتر شود و گستره‌ی استفاده از فایل‌های وکتوری بسیار بیشتر باشد.

تفاوت وکتور و رستر

نرم افزارهای طراحی وکتور

پس از معرفی وکتور و رستر و تفاوت‌هایی که این دو در طراحی گرافیکی دارند، موضوع مهمی که باید با آن پرداخته شود، نرم افزارهایی است که به توان به کمک آن فایل‌های وکتوری طراحی کرد.

Adobe Illustrator

به جرات می‌توان گفت که نرم افزار ایلوستریتور محبوب‌ترین نرم افزار برای طراحی‌های حرفه‌ای گرافیکی وکتوری است و امکانات بسیار زیادی برای کاربر ایجاد می‌کند. به کمک این نرم افزار می‌توان با فرمت‌های متفاوتی از طراحی انجام شده، خروجی گرفت. این نرم افزار به عنوان یک نرم افزار استاندارد برای طراحی وکتور در نظر گرفته شده است. از نکات مثبت این نرم افزار می‌توان به صورت خلاصه به موارد زیر اشاره کرد:

1- نوارابزار قابل تنظیم

2- پیش‌نمایش

3- امکان استفاده از رنگ‌های ترکیبی

4- امکان ایجاد طرح‌های اولیه (اسکچ)، تصویرسازی و تایپوگرافی

5- ابزارهای متنوع برای خلق شکل‌های مختلف

CorelDRAW

نرم افزار کورل یکی دیگر نرم افزارهای محبوب در زمینه طراحی وکتور می‌باشد. این نرم افزار بیش از اینکه برای کارهای گرافیکی استفاده شود، توسط لیزرکاران برای طراحی طرح‌های برش لیزر استفاده می‌شود. در نسخه‌های جدیدتر این نرم افزار ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی اضافه شده است که سبب شده تا برای انجام کارهای گرافیکی نیز مناسب و کار راه انداز باشد. این نرم افزار دارای محیط کاربری ساده با تجربه کاربری آسان است و یادگیری این نرم افزار به مدت زمان زیادی نیاز ندارد.

Vectr

این نرم افزار هم برای طراحی وکتور معرفی شده است و کار با آن بسیار ساده است. استفاده از این نرم افزار به صورت تحت وب و اپلیکیشن قابل نصب فراهم است. محیط این نرم افزار بسیار ساده است و امکانات کمتری نسبت به دو نرم افزاری که پیشتر معرفی شد، ارائه می‌کند.

Gravit Designer

این نرم افزار یکی دیگر از حرفه‌ای‌ترین نرم افزارهای طراحی وکتور است و داشبورد پیشرفته‌ای دارد که ابزارهای فوق حرفه‌ای را در اختیار طراح قرار می‌دهد. نکته‌ی مثبت این نرم افزار قابلیت استفاده از آن روی تمامی پلتفرم‌ها و روی وب است.

برای مشاهده‌ی آموزش‌های مرتبط با نرم افزار کورل که در سایت شابلونت منتشر شده است، روی دکمه زیر کلیک کنید!

فرمت فایل‌های وکتوری برش لیزر

در برش لیزری از طرح‌های وکتوری استفاده می‌شود. همان‌طور که اشاره شد پسوند فایل‌های وکتوری بسیار متنوع و گوناگون است. در صورتی که نرم افزار دستگاه‌های برش لیزر تنها یک یا دو تا از پسوندهای رایج را پشتیبانی می‌کنند. این دستگاه‌ها همگی فایل با پسوند dxf را پشتیبانی می‌کنند و در نسخه‌های جدید نرم افزار این دستگاه‌ها، فایل با پسوند ai را نیز پشتیبانی می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی نوع فرمت فایل خروجی برای برش لیزر، مطالعه مقاله"فرمت فایل خروجی برای برش لیزر باید چی باشه؟" پیشنهاد می‌شود.

شما می‌توانید با به اشتراک گذاری این مقاله با دوستان و علاقه‌مندان، تیم محتوایی شابلونت را در ادامه‌ی این مسیر حمایت کنید.

هم چنین با ثبت سوالات و نظرات خود در این قسمت، ما را از نکات مثبت و منفی ابعاد گوناگون این مقاله آگاه سازید.

نوشته های مشابه

3 دیدگاه در “طرح لیزری با چه نرم افزاری طراحی میشه؟ | معرفی نرم افزارهای مناسب👌

  1. حسین گفت:

    سلام. آیا با نرم افزار های CAD هم میشه برای برش لیزری فایل و طرح آماده کرد؟

    1. سلام. بله امکانش هست. شما باید در انتها فایل نهایی تون رو با فرمت dxf خروجی بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *